Het verhaal van Jannie

Jannie is kapster. Eerst knipte ze aan huis en haalde daarmee een inkomen dat net genoeg was om van te leven. Toen kreeg ze een mooie kans. Ze kon een kapsalon huren voor een heel redelijk bedrag. Ze maakte een website, foldertjes en plaatste advertenties in huis-aan-huis bladen. Als snel had ze een kleine groep vaste klanten. Ze verdiende haar kosten terug en hield een paar honderd euro over. Maar niet genoeg om van te leven. Jannie kreeg schulden. Nog geen hoge bedragen maar genoeg om zich zorgen te maken. Lees het verhaal van Jannie.

Omzet te laag – over een maand is al het geld op

Ze meldde zich bij Over Rood. Nadat de financiële situatie was geïnventariseerd ging ze aan de slag met haar marketing. In de groepen en de gesprekken met de financieel specialist werd al snel duidelijk dat Jannie een aantal goed werkende marketinginstrumenten had ontwikkeld maar deze niet meer in durfde te zetten. Aan de ene kant omdat ze bang was het geld niet snel genoeg terug te verdienen. Aan de andere kant omdat ze bang was dat ze met haar kortingsacties bestaande klanten tegen het hoofd zou stoten of tegen het lage kortingstarief zou moeten blijven knippen.

Gelukkig geen bijstand!

Door de gesprekken kreeg Jannie al snel meer vertrouwen. Ze bedacht een goed verhaal voor haar bestaande klanten en waagde het er op. Twee maanden later was haar omzet verdubbeld. Jannie verdient nu genoeg geld om er van rond te komen. Het blijft nog sappelen af en toe maar haar bedrijf kan open blijven en Jannie hoeft niet de bijstand in.

Search
Generic filters