De redder in nood

Ilse en haar dochter Lieke (niet hun echte namen) kregen in oktober 2019 bezoek van de deurwaarder. Ilse bleek een belastingschuld te hebben opgebouwd van €20.000,-. In 2008 (het jaar dat de economische crisis losbarstte) begon Ilse naar eigen zeggen ‘aan te klooien met WordPress’. Drie jaar later werd haar baan bij de bibliotheek beëindigd en startte ze vanuit de WW met het bouwen van wordpresswebsites.

Al snel werd ze in de wordpress-community een vertrouwd gezicht en graag geziene expert. Geld verdienen met haar dienstverlening vond Ilse lastig en conflicteerde af en toe met haar geloof in het opensourceprincipe. Overlevend rond het bestaansminimum, schoot met name het betalen van belastingen er wel eens bij in.

Na het bezoek van de deurwaarder kwam Ilse in contact met Over Rood, dat de inbeslagname van haar eigendommen voorkwam en haar coachte naar een winstgevend bedrijfsmodel. In augustus 2020 accepteerde Ilse een vaste baan bij de ontwikkelaar van WordPress. Een droombaan. De schuld loste ze af en haar bedrijf verkocht ze aan een bekende.

Lees het volledige verhaal van Ilse hier: De redder in nood

Search
Generic filters