Het is een heel fijn gevoel dat ze er op ieder moment voor me zijn
Elif
Het was een verademing om te ervaren hoe jij de situaties snel herkende en gelijk met oplossingen kwam. Dank je wel!
Noor

Steun van Stichting DOEN!

Over Rood heeft in 2013 een overeenkomst getekend met Stichting DOEN. Over Rood krijgt steun van Stichting DOEN in de vorm van een lening van €50.000 . Deze lening stelt ons in staat om door te gaan met de activiteiten van Over Rood en te bouwen aan een landelijke uitrol.

Belangeloos knokken voor kwetsbare groep

Peter van Bergen: “De problematiek van de ondernemer in financiële moeilijkheden, de impact van die problemen op het persoonlijke vlak en de gezinsleden wordt nog altijd enorm onderschat. De noodzaak van een partij als Over Rood die belangeloos knokt en hulp geeft aan deze groep heeft zelfs mij verrast. Onder hen is een grote groep kwetsbare mensen die ondernemer zijn geworden omdat ze vrijwel geen kansen hadden op de gewone arbeidsmarkt.

Toen ik aan Over Rood begon kon ik niet vermoeden dat er gezinnen zijn die op straat komen te staan omdat ze geen jaarrekening hebben. En daarom niet de schuldhulp in komen. Zelfs geen bijstandsuitkering krijgen van de gemeente.”

Het feit dat de medewerkers van de gemeentelijke gezondheidszorg, schuldhulp en maatschappelijk werk inmiddels de weg naar Over Rood hebben gevonden en regelmatig cliënten naar ons doorverwijzen onderstreept dit. Waar het ons lukt de cliënt weer in zijn kracht te zetten, te voorkomen dat hij in de bijstand komt of zelfs te voorkomen dat een gezin op straat komt te staan geeft ons werk ons enorm veel voldoening. Het is dé motivatie om te blijven investeren in een landelijke uitrol van onze unieke aanpak.

Lening van Stichting DOEN

Door de lening van  Stichting DOEN wordt Over Rood ook in staat gesteld mensen op te leiden en te trainen die door alle tegenslagen die ze hebben gehad nu een grote afstand hebben tot de arbeidsmarkt. Dit zijn vaak mensen met veel talent en capaciteit die graag willen werken en een tweede kans verdienen.

Search
Generic filters