Na een tijdje zie je licht aan de horizon. Krijg je je energie weer terug.
Gijs van Arken
Mensen gaan er vaak vanuit dat het je eigen schuld is. Over Rood veroordeelde ons juist niet. Dat was fijn.
Nina

5 trajectmanagers in opleiding bij Over Rood

Om het persoonlijke contact met alle deelnemers te kunnen onderhouden is er meer en meer vraag naar gedreven (oud) ondernemers. De komende weken worden er weer 5 nieuwe trajectmanagers klaargestoomd bij Over Rood.

De opleiding

Iedere week komen zij bij elkaar om trainingen te volgen over o.a. de visie & missie van Over Rood, het voeren van intakegesprekken en communicatie. Ieder van hen is hier vanuit een eigen, persoonlijke dan wel zakelijke ervaring en overtuiging om andere ondernemers op sleeptouw te nemen. Om anderen ondernemers aan het denken te zetten, ze bewust te maken van hun blinde vlekken, kennis te delen, ze te motiveren en te stimuleren. Om ze bewust te maken van de risico’s en knelpunten van het ondernemerschap, zodat zij zelf op tijd de juiste maatregelen kunnen nemen.

Bont gezelschap

Aan tafel zit bijvoorbeeld Wim. Voorheen accountmanager bij Shell. Altijd een toppositie bekleed in een roerige organisatie. Na vele jaren trouwe dienst maag hij nu achterover leunen. Toch kriebelde het nog bij hem om op een ontspannen manier bezig te blijven met zijn vak. Hij besloot vorige week om contact op te nemen met Over Rood. Nu zit hier hij. Klaar voor een nieuwe uitdaging. Tegenover hem zit Lilly. Lilly heeft zelf met het bijltje gehakt, en ergert zich nog dagelijks aan de bureaucratische rompslomp die het haar lastig maakt om haar financiële situatie weer onder controle te krijgen. Lilly zit hier vanuit haar eigen ervaring die haar een enorme berg energie heeft gegeven om andere ondernemers bewust te maken om te willen veranderen. Ze zegt: “Een opleiding zoals deze is een goede stap om mezelf uit de sleur te halen, maar ook om te leren hoe ik andere ondernemers die in dezelfde situatie zitten wijzer kan maken”. Ondernemers die in Nederland gemakkelijk tussen wal en schip vallen en dan jaren bezig zijn om weer een toekomst voor zichzelf te creëren. Ondernemers die willen vechten voor hun zaak, hun droom, hun talent. Een enorme groep mensen die heeft geprobeerd iets van zijn leven te maken. Die als enige fout hebben gemaakt dat ze niet op tijd alle hulp hebben kunnen vinden die ze nodig hadden. Of nét te lang zijn doorgegaan in een onvruchtbare situatie. De vrijwilligers in opleiding gaan daar samen met de rest van het Over Rood team verandering in brengen.

Waardevolle inzichten

Terwijl Peter van Bergen honderduit vertelt wordt er door de vijf deelnemers driftig meegeschreven en geluisterd, maar vooral actief meegedacht. Het is al snel duidelijk dat het deze groep niet aan waardevolle inzichten ontbreekt. Zo constateert Menno: “Om onderdeel te zijn van deze bijzondere groep moet je op een bepaalde manier in het leven staan, het moet al een beetje onderdeel van jezelf zijn”. Shariff, die sinds kort al een aantal trajecten begeleidt, voegt daar aan toe: “Samen bouwen aan kleine high-five momentjes. Hoe meer van die momenten je samen deelt, hoe meer je in staat bent om minder in je hoofd te zitten, om uit je negatieve mechanisme te komen en je situatie weer in de ogen te durven kijken en met frisse moed verder te gaan”. De andere beamen dat en delen enthousiast hun eigen tips en ervaringen. Deze aanstaande trajectmanagers zijn bekwaam, betrokken en zich bewust van de noodzaak. Zij zullen binnenkort zij aan zij met cliënten aan de slag gaan. We zijn erg benieuwd hoe deze veelbelovende groep zich de komende weken gaat ontwikkelen!

Er is geen enkele andere organisatie die zo te werk gaat als Over Rood. Voel jij ook het belang van onze missie? Wil je ook je steentje bijdragen om het andere ondernemers weer in hun kracht te brengen? Neem dan contact op met service@overrood.nl of bel met 0850-090408.

Search
Generic filters