De hele dag borrelen er nieuwe gedachten op.
Barbara
Na een tijdje zie je licht aan de horizon. Krijg je je energie weer terug.
Gijs van Arken

Stoppen

Stoppen

Het gaat niet meer. Je hebt te veel schulden of ziet geen toekomst meer voor je bedrijf. Je moet stoppen. Een pijnlijk en emotioneel besluit. En – zeker als je schulden hebt – moet er vaak nog heel wat geregeld worden. Over Rood helpt je je bedrijf af te wikkelen. Orde te scheppen in de chaos. En dan de draad weer op te pakken.

Het papierwerk

Veel stoppers kunnen hun boekhouder niet meer betalen. Soms houdt de boekhouder zelfs alle stukken omdat de rekening niet betaald is. Over Rood kent je rechten en plichten. Weet wat er moet gebeuren om je bedrijf zo snel en efficiënt mogelijk af te wikkelen. Kent zelfs voor de meest complexe situaties vaak een oplossing. Heeft hiervoor alle kennis in huis.

Het is hierbij wel van groot belang dat je zelf je steentje bijdraagt. De meeste medewerkers van Over Rood zijn vrijwilligers die jou met hun eigen tijd en vaak zelfs op eigen kosten helpen. Er wordt dan wel van je verwacht dat je zelf ook bereid bent de handen uit de mouwen te steken om je probleem op te lossen. Zonder jouw inzet gaat het niet lukken.

Weer aan de slag

Nadat het noodzakelijk papierwerk is afgehandeld is het tijd om weer naar de toekomst te kijken. Als er een inkomen op minimaal bijstand niveau is en een goede regeling voor je schulden, kun je weer gaan bouwen. Over Rood bekijkt graag met jou waar je toekomst kansen liggen. Hoe je weer aan de slag kunt gaan.

Bij Over Rood komen regelmatig ervaren ondernemers die door omstandigheden geen onderneming meer willen, kunnen of mogen hebben. Zij dreigen onnodig in een uitkeringssituatie terecht te komen. De Coöperatie Werksaam biedt hen de kans om hun beroep te blijven uitoefenen en bedrijvigheid te behouden.

Bij Werksaam verwerf je zelf je opdrachten en voert deze ook zelf uit. De coöperatie zal de opdrachten namens jou aannemen. De gerealiseerde winst wordt dan als loon uitgekeerd. Werksaam verzorgt hierbij de administratieve en financiële afwikkeling van je activiteiten. De coöperatie zorgt voor goede opdracht overeenkomsten, de administratie, verloning van je winst, afdracht van BTW en loonbelasting enz. Zo kun je zonder dat je een bedrijf hebt toch ondernemend aan het werk blijven.

Je bepaalt  zelf hoe lang je lid wilt blijven van de coöperatie. Je kunt op elk door gewenst moment je activiteiten staken of weer als zelfstandig ondernemer voortzetten.

Search
Generic filters