Eigenlijk is het gewoon een kwestie van doen. Structureel tijd investeren om je papierwerk op orde te houden.
Marloes
De gesprekken met jullie zijn de spiegel geweest die ik nodig had. ‘Over Rood’. Rood is de basiskleur die staat voor levenslust, kracht, energie, hartstocht, actie, prestatie, strijdvaardigheid, oorzettingsvermogen en wilskracht. Alles waar deze kleur voor staat, heb ik in huis. Ik hoef allen maar opnieuw te kiezen.
Ilse

Social business

Over Rood is een ‘social business’. Een bedrijf met een maatschappelijk doel. Over Rood heeft geen winstoogmerk maar wordt wel op een bedrijfsmatige wijze bestuurd. De – eventuele – winst blijft in Over Rood en wordt gebruikt om de organisatie te laten groeien. Om meer mensen te helpen. De vestiging Utrecht was de eerste van een reeks vestigingen, die  verspreid door het land zijn opgezet. Deze nieuwe vestigingen zijn te vinden in Amsterdam, Apeldoorn, Arnhem, Breda, Den Bosch, Den Haag,  Ede, Eindhoven, Gouda, Haarlem en Zwolle.

7 principes van onze social business

Over Rood hanteert de 7 principes van een social business zoals omschreven door Professor Mohammad Yunus. Deze 7 principes betekenen:

  1. Over Rood heeft als doel een maatschappelijk probleem op te lossen.
  2. Over Rood is financieel en economisch duurzaam opgezet (winstgevend en onafhankelijk).
  3. Eigenaren van Over Rood kunnen geen rendement maken op hun investeringen in het bedrijf. Ze krijgen hun investering terug zonder rente/rendement.
  4. Zodra de investeringen zijn terugbetaald blijft de winst binnen Over Rood.
  5. Over Rood is milieubewust.
  6. Medewerkers van Over Rood krijgen een marktconform salaris en goede arbeidsvoorwaarden.
  7. En werken er met plezier!