Ik heb weer een toekomst. Kom niet op straat te staan.
Rob
Hier leer ik tenminste iets van en behoud ik zélf het overzicht van hoe mijn onderneming ervoor staat!
Sasja

De initiatiefnemers

Over Rood is opgericht door Peter van Bergen, Gijs van Arken en Bert Rorije. Drie mensen die geloven dat je de kracht van ondernemerschap kunt inzetten om maatschappelijke problemen op te lossen. Zij geloven dat deze twee doelen goed te verenigen zijn in één bedrijf. Mits het maatschappelijk doel maar leidend is en het geld wordt aangewend om dit doel te realiseren. Lees hieronder meer over de initiatiefnemers van Over Rood.

Peter van Bergen

p17luiq7dlph21p16m7215nmtpu3
‘Ik ben altijd ondernemer geweest. Was verantwoordelijk voor IT en financiën bij het bedrijf dat ik mede oprichtte. Toen ik daar vertrok, en even met mijn tijd geen raad wist, zag ik in de bibliotheek een briefje waarop het Rode Kruis vrijwilligers zocht. Ik help graag anderen. Vind dat je mensen die in de problemen zijn gekomen te hulp moet komen. Omdat zoiets ons allemaal kan overkomen. Na een korte cursus stond ik al snel op de stoep van mijn eerste probleemgeval.’ Lees het hele verhaal van Peter.

Gijs van Arken

p17ogvdepof0cu3p1su0n5sipk3

‘Ondanks dat het mijn beroep is, ik een gecertificeerde schuldhulpverlener ben, zal dit werk nooit routine voor me worden. Daarvoor ben ik, ondanks mijn management-achtergrond, toch teveel een gevoelsmens. Dit werk raakt me diep. Elke keer opnieuw. Al dat verdriet, die onmacht, spanning, stress. Wat schulden hebben met mensen kan doen, hoe sommigen er aan onderdoor dreigen te gaan. Het laat me niet onberoerd. Gaat onder m’n huid zitten.’ Lees het hele verhaal van Gijs.

Bert Rorije

p17ogufbd65gohna3fa1gk61vnp3

‘Ik help ondernemers, bedrijven en start-ups om scherp aan de wind te varen. Alles uit zichzelf en de organisatie te halen. Te focussen, duidelijke keuzes te maken, niet te kijken naar wat anderen doen, wat hoort, of gebruikelijk is, maar hun eigen weg te kiezen. De eigen droom na te jagen. Om dat goed te kunnen moet ik buitenstaander blijven. Weliswaar betrokken zijn, maar tegelijkertijd afstand houden.’ Lees het hele verhaal van Bert.

 

Search
Generic filters