shutterstock_81664960
Eigenlijk is het gewoon een kwestie van doen. Structureel tijd investeren om je papierwerk op orde te houden.
Marloes
Verhaal van Luuk
‘Er is niks waar ik me voor schaam. Ik heb het mis laten gaan. Maar ik doe er nu alles aan om weer verder te kunnen. Niet zeuren, maar vooruit kijken!’
Luuk

Een goed fundament

Financiële administratie

Een goede financiële administratie is het fundament van elk bedrijf. Maar de administratie doen is een vervelend en tijdrovend klusje. Daar wil je liever niet mee bezig zijn. Bovendien confronteert het doen van de administratie je met de werkelijkheid. En die komt soms hard aan.

Bij Over Rood maak je gebruik van slimme hulpmiddelen die het bijhouden van de administratie eenvoudiger en minder tijdrovend maken. Je maakt gebruik van een door Over Rood zelf ontwikkeld stappenplan. En software van Budgetview, waarmee je niet alleen achteruit kunt kijken – wat elk boekhoudprogramma kan – maar ook vooruit. Als je er even niet uit komt of de energie niet kunt vinden helpen we elkaar.

Je leert werken met Budgetview

Met het softwareprogramma Budgetview maak je eenvoudig een budget. Dat is de basis. Als er iets verandert zie je meteen wat dat betekent. Zo leer je inspelen op onverwachte veranderingen en gebeurtenissen. Want die zijn er vaak de oorzaak van dat mensen in de financiële problemen komen.

Na een tijdje kun je je eigen administratie bijhouden. Krijg je een inzicht in je financiële situatie. En leer je jezelf tegelijk routine en discipline aan. Vanaf dat moment ben je niet meer afhankelijk van je boekhouder. Heb je alles in eigen hand. En weet je precies waar je aan toe bent.

Naarmate je er meer bedreven in wordt ga je de administratie doen steeds leuker vinden. Het geeft je het prettige gevoel niet meer afhankelijk te zijn. De zaken onder controle te hebben.