Nu wordt het serieus. Nu gaat het over echt geld.
Bas
Er gaan heus nog wel eens dingen mis. Maar we vegen die fouten niet onder de tafel. Het is juist die openheid die ervoor zorgt dat je elke dag vooruit gaat.
Peter van Bergen

Training Bedrijfsadministratie en je jaarrekening

Bespaar tijd, geld en stress door je administratie slimmer in te richten!

Veel ondernemers verspillen enorm veel tijd aan hun administratie. Het goede nieuws is dat het opzetten van een goede structuur niet veel tijd kost. Een goede opzet van je administratie bespaart je tijd en geld doordat je alle gegevens gemakkelijk kunt vinden en geen spullen kwijt raakt. Je kunt je administratie eenvoudig en compleet aanleveren bij je boekhouder, bespaart veel vragen van je boekhouder en je voorkomt dubbel werk. Het is waarschijnlijk één van de meest renderende investeringen die je ooit hebt gedaan!

Juist als je een boekhouder hebt

Wij zien dat het niet op orde hebben van de administratie één van de belangrijkste oorzaken is waardoor ondernemers in financiële problemen komen. Als ondernemer kun je hoog en laag springen, maar zonder administratie heb je geen gezonde onderneming. Heb je je boekhouding uitbesteed aan een boekhouder? Dat is geen garantie voor succes. Integendeel, als je niet begrijpt wat de boekhouder voor je maakt, dan heb je geen grip op je ontvangsten en uitgaven. Wel een verhoogde kans op oplopende schulden!

Weet je niet zo goed hoe je je administratie op moet zetten? Word je nerveus van je administratie en laat je die liever links liggen? Wil je ook tijd besparen op het doen van je administratie? Neem jezelf serieus als ondernemer en kom dan naar deze training.

Praktische informatie

Lokatie: Utrecht, Grebbeberglaan 15 (Gebouw De Pionier)

Tijd: 14.00 -16.00 uur

Prijs: € 50,-

€ 25,- korting bij aanmelding via samenwerkingspartners.

Gratis voor leden van Over Rood en Morgen.

 

Meld je aan voor deze praktische BTW training. Stuur een mailtje met je naam, telefoonnummer en ‘Training Bedrijfsadministratie’ naar service@overrood.nl

In de training komen de volgende onderwerpen aan bod

Deel 1: De bedrijfsadministratie

  • Afhandeling van je post en e-mail
  • Afhandeling van betalingen (zakelijk en privé)
  • Indeling van je administratie in mappen
  • Opstellen van een juiste factuur

Deel 2: De jaarrekening

  • Uitleg zakelijke kosten. Wat mag je aftrekken en wat niet?
  • Uitleg balans (bezittingen en schulden)
  • Belangrijke regelingen zoals auto en de kleineondernemersregeling
  • Het inkomen/salaris uit je bedrijf
  • Kerncijfers: hoeveel omzet heb jij nodig om in jouw levensonderhoud te voorzien?